Konu Bilgileri
Konu: KIŞLIK MENEMENİMİZİ YAPALIM Yazar: Abdullah GÖKPINAR
Okunma: 6053 Yorum: 13
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Abdullah GÖKPINAR 09-01-2014, Saat: 02:19 PM   
#1
Merhaba,
Kışın özellikle ailemizle haftasonu yapacağımız kahvaltılarda özlediğimiz ve doğal yemek istediğimiz menemen için hazırlık yapmanın zamanı geldi.Bu ayın sonuna kadar (sıcak bölgelerde) yapabiliriz kışlık menemen ve sosumuzu.
Armut(bardak) domates daha etli olduğu için kışlık menemene daha uygun olur.Sos ise yemeklerde salça yerine yada salçayla birlikte (yine dondurucuya koyacağımız fasulye,patlıcan vb) kullanabilir, özellikle makarnalarımıza çok güzel soslar hazırlayabilirizBig GrinBig GrinBig Grin
Yaklaşık 2 kilo domatesten (yuvarlak yada armut domates farketmez) 1 litrelik büyük kavanozu dolduracak kadar menemen ve sos yapılabilmekte.
Afiyet olsun


Ek Dosyalar Resimler
               
Ara
Cevapla
Teoman İPLİKÇİ 09-01-2014, Saat: 02:46 PM   
#2
Oooo Abdullah bey çok güzel görünüyorlar. Kışlık menemenin tarifini verebilirmisiniz. Ben de denemek isterim
Ara
Cevapla
Abdullah GÖKPINAR 09-01-2014, Saat: 03:32 PM   
#3
(09-01-2014, Saat: 02:46 PM)Teoman İPLİKÇİ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Oooo Abdullah bey çok güzel görünüyorlar. Kışlık menemenin tarifini verebilirmisiniz. Ben de denemek isterim

Hanıma yardım ederken öğrendik işteHuh
Menemen için yapacaksak armut(bardak) domates kuullanılmalı.
Kışlık Domates sosu yapacaksak armut(bardak) domates türü hariç suyu bol tüm domateslerden hatta çeri domateslerden bile yapılabilir.Bundan sonra ki işlemler ikisi içinde aynı olacak.
1-Domatesler güzelce yıkanır.
2-İsteğe bağlı olarak soyulur(En çok bu işlem vakit almakta)
3-Domatesler doğranır yada robottan/blendırdan geçirilir.
4-Doğranan yada robottan/blendırdan geçirilen domatesler tencereye konur ve pişirilir.Bu işlem miktara bağlı olarak 3 saat sürmektedir.
İyice kaynayan ve pişen domates sıcak sıcak hemen kavanozlara konur.Kapakları kapatılır ve ters çevirilerek bir gün bekletilir ve sonrasında nihai yerine konur.
Afiyet olsunSmile
Ara
Cevapla
Teoman İPLİKÇİ 09-01-2014, Saat: 03:41 PM   
#4
Teşekkürler, menemeni deneyeceğim. Bu işte uzman olduğunuz anlaşılıyor Smile
Ara
Cevapla
Abdullah GÖKPINAR 09-01-2014, Saat: 03:49 PM   
#5
Yok efendim ne haddimize uzmanlık.Ayrıca istendiği takdirde biberde konabilir içine.Fakat biberler önceden kavrulup domates sonradan eklenir ve birlikte pişmeye devam ederler aynı normal menemen gibi.Dikkat edelim biberi ÇİĞ olarak koymayalım,Eğer biberi çiğ olarak koyarsak ertesi gün asit yapar ve kapak atar , kapak atarsa o menemen kışlık olamaz.Aynı işlemi kapağı atan her kavanoz için taaa en baştan uygulamak gerekir.Saygılar...
Ara
Cevapla
Teoman İPLİKÇİ 09-01-2014, Saat: 03:59 PM   
#6
Tekrar teşekkürler, acı biberli güzel olacaktır.
Ara
Cevapla
Abdullah GÖKPINAR 09-01-2014, Saat: 07:48 PM   
#7
Bu arada bizim kışlık menemeni yaptığımız domatesler kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz,geleneksel tohumlardan ve tamamen gübresiz,ilaçsız şekilde yetiştirdiğimiz domateslerdir.Arkadaşlarımız inşaallah ziyarete gelirlerse dalından bir çok meyve tatma imkanımız olur.Herkesi bekleriz inşaallah.
Ara
Cevapla
Mustafa SARPKAYA 09-02-2014, Saat: 09:52 AM   
#8
Afiyet olsun. Ben geçen yıl tam 55 kg domatesi tek başıma soydum. Eğer şu alet varsa bu işlem çok kolay oluyor. tavsiye ederim.
   

benim konu d bu. kolay gelsin. http://www.kuluckaclub.com/konu-kislikla...ladik.html
Cevapla
Abdullah GÖKPINAR 09-02-2014, Saat: 10:51 AM   
#9
(09-02-2014, Saat: 09:52 AM)Mustafa SARPKAYA Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Afiyet olsun. Ben geçen yıl tam 55 kg domatesi tek başıma soydum. Eğer şu alet varsa bu işlem çok kolay oluyor. tavsiye ederim.


benim konu d bu. kolay gelsin. http://www.kuluckaclub.com/konu-kislikla...ladik.html

OOOOO Mustafa abi sende hızlısın maşaallahBig Grin
Ara
Cevapla
MehmetDurukan 09-02-2014, Saat: 10:59 AM   
#10
kolay gelsin yapım aşamasında pek yardımım olmasada yerken oldukça yardımcı oldugum söylenebilir.. allah ağız tadıyla yedirsin
Ara
Cevapla
Abdullah GÖKPINAR 09-02-2014, Saat: 11:05 AM   
#11
İstanbula yolunuz düşerse yada ben sizin tarafa gelirsem söz size taze yumurta ve kendi üretimimiz olan sucukla birlikte güzel bir menemen yaparımWink
Ara
Cevapla
MehmetDurukan 09-02-2014, Saat: 03:19 PM   
#12
inşaallah abdullah bey niğdeyede yolunuz düşerse kışın yada baharadoğru ugrarsanız daha güzel olur bizim köyün meşur horoz dolması olurondan ikram ederim size
Ara
Cevapla
Mustafa SARPKAYA 09-02-2014, Saat: 04:29 PM   
#13
(09-02-2014, Saat: 11:05 AM)Abdullah GÖKPINAR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İstanbula yolunuz düşerse yada ben sizin tarafa gelirsem söz size taze yumurta ve kendi üretimimiz olan sucukla birlikte güzel bir menemen yaparımWink

Biri el yapımı sucuk mu dedi? Smile

http://www.kuluckaclub.com/konu-kurban-b...tleri.html
Cevapla
Abdullah GÖKPINAR 09-02-2014, Saat: 08:17 PM   
#14
(09-02-2014, Saat: 04:29 PM)Mustafa SARPKAYA Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(09-02-2014, Saat: 11:05 AM)Abdullah GÖKPINAR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İstanbula yolunuz düşerse yada ben sizin tarafa gelirsem söz size taze yumurta ve kendi üretimimiz olan sucukla birlikte güzel bir menemen yaparımWink

Biri el yapımı sucuk mu dedi? Smile

http://www.kuluckaclub.com/konu-kurban-b...tleri.html

Mustafa abim süpermiş...Biz Afyonkarahisarlıyız.Sucuğun memleketindenSmile
3 Nesildir sadece sucuk işi yapan kasabımız var.Bizim denetim ve kontrolumuzde kesilip,işleniyor.Sonrasında dinlendiriliyor,baharatı(Evde kullandıklarımızdan) karıştırılıyor ve yine dinlenme...Sonra barsağa basılıyor...Veee sonra soframızda ...Tertemiz,doğal,katkısız.Daha ne olsun.Afiyet olsun.
Ara
Cevapla


KIŞLIK MENEMENİMİZİ YAPALIM Konusu Araçları
Direk Link
HTML Link
BBCode Link
Paylaş


Hızlı Menü: