Konu Bilgileri
Konu: en lezzetli hayvan eti? Yazar: Onur ALAN
Okunma: 26433 Yorum: 29
Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anket Başlığı: en lezzetli hayvan eti?
tavuk
ördek
kaz
keklik
bıldırcın
kuzu-koyun
oğlak-keçi
dana
[Anket Sonuçlarını Göster]
 
Hatırlatma: Bu anket genel bir ankettir. Diğer kullanıcılar sizin hangi seçeneğe oy verdiğinizi görebilirler.

Ramazan ERSOY 11-02-2013, Saat: 10:08 PM   
#21
(11-02-2013, Saat: 08:36 PM)Ahmet BULUT Adlı Kullanıcıdan Alıntı: beyin yenmesi dinen bilgi sahibi olan var mı ?
beyinde de vardı sanki yemediğim için beni bağlamıyordaSmile

Ancak Kurban ve diğer hayvanların kesildiği anda akan kanı,tenasül uzvu,(cinsel organı),yumurtalıkları,idrar ve öd kesesi ve bezeleri yenmez. Bu uzuvları yemek haramdır.Bu uzuvların haricinde kurbanın kanı iyice boşaldıktan sonra geriye kalan tüm uzuvlarından istifade etmek caizdir.
Gardaş Arkadaşlık Pekey Demekle Kaimdir.(Mehmet Zahid Kotku R.A)
Ara
Cevapla
Günortaç SIVACI 11-03-2013, Saat: 11:16 AM   
#22
Edremit körfezi sızma zeytinyağı ve kekik ile marine edilmiş balıkesir yöresinin hayvanınının bifteği 350 dolarlık etleri aratmaz.
Cevapla
Ramazan ERSOY 11-03-2013, Saat: 03:08 PM   
#23
Hayvanların kesim zamanları da önemlidir lezzetli olmalarında yani hangi hayvan ne zaman kesilir yenir bilmek lazım.
Gardaş Arkadaşlık Pekey Demekle Kaimdir.(Mehmet Zahid Kotku R.A)
Ara
Cevapla
MehmetDurukan 06-09-2015, Saat: 03:21 PM   
#24
damızlıkda kullanılmış koç doğal otlamak şartıyl yediğim etleirn içindeki en lezzetlisiydi
Ara
Cevapla
A.Altan SEZEN 12-22-2015, Saat: 08:50 PM   
#25
Konuyu canlandırmış olalım.
Eskiler lezzetli çiğ köftede kullanmak için sırasıyla önce geyik eti, yoksa deve eti, o da yoksa mecburen sığır eti derlerdi. Bunu dedikleri zamanlarda geyik zaten yoktu ama deve bulunabiliyordu. Şimdi o da bulunmaz sanırım.
Bir kere Bulgaristan'dan kaçak geyik pastırması getirmişlerdi. Mükemmel lezzetliydi.
Yine eskilerde kekik yayılmış hayvanın lezzeti önde tutulurdu.
...
Asıl önemlisi ilk mesajda sayılan kanatlılarla ilgili pek paylaşım gelmemiş. Konu sanki o yönüyle tamamlanmamış.
Bende deneyimlerini paylaşan olursa ilgiyle takip edeceğim.
Bazı arkadaşlar pişiren önemli demişler ki kesinlikle doğrudur. Bir o kadar da nasıl pişirildiği yani etin nasıl değerlendirildiği önemli.
Örneğin yine eskiden.. Smile üveyik, bıldırcın vs. gibi küçük kuşlar bol ve yağlı olduğunda kemikleri ile beraber satır kıyması yapılıp kat kat yapılan börekte katlar arasına iç olarak kullanılarak değerlendirilirdi. Ama ne börek.. İdda ediyorum parmaklarınızı saymanız şart..

Not: 21 yıldır memur hayatı.. bilirsiniz. Şimdi bu yıl kendi memleketime, köyüme tayin isteyip geldim. O yüzden bende her şey eskilerden.. Şimdi yeni düzen kurup yenileri yaşayacağım..z..
Ara
Cevapla
İsmail MENGİR 12-23-2015, Saat: 01:16 PM   
#26
Hocam bizi ilgilendiren yönüyle diyelim,tavuk eti olarak tercih söz konusu ise; bresse etini gerçekten beğendim.Hatta 15 ekim de istanbul da bir araya geldiğimizde Bresse horozu ve beyaz australorp kırması olan aynı yaşata ki diğer horozu birlikte yedik.Arkadaşlarımızda yorumlarını yazarlarsa çok iyi olur.Bu iki horoz arasında o kadar fark vardı ki,anlatılmaz yaşanırBig GrinBig GrinBig Grin
Ayrıca daha öncelerde de bresse yediğim de yine aynı şekilde çok lezzetliydi.Burada şu önemli:hayvanın ne yediği ve nasıl yetiştiği ve pişirenin hangi usulde ve içerikte pişirdiği.Bresse etini en önde tutarım bu konuda.
Rhode Island White, Light Sussex, Splash Blue Laced Wyandotte, Silver Laced Wyandotte, Australorp
Tel:0551 104 74 39


Ara
Cevapla
Hasan Çakan 12-23-2015, Saat: 01:28 PM   
#27
bresse eti en güzeli. hele bide ustalıkla pişirilirse afiyetle yenir
Cevapla
Abdullah GÖKPINAR 12-23-2015, Saat: 01:31 PM   
#28
yakın zamanda RIW horoz kesip yedik. gayet lezzetliydi. tavsiye ederim..
Ara
Cevapla
İsmail MENGİR 12-23-2015, Saat: 01:35 PM   
#29
(12-23-2015, Saat: 01:31 PM)Abdullah GÖKPINAR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: yakın zamanda RIW horoz kesip yedik. gayet lezzetliydi. tavsiye ederim..

Abdullah bey,her iki ırkın da etini yiyen biri olarak,RIW etini,bresse eti ile kıyas ettiğinizde ,düşünceniz nasıl olur?
Rhode Island White, Light Sussex, Splash Blue Laced Wyandotte, Silver Laced Wyandotte, Australorp
Tel:0551 104 74 39


Ara
Cevapla
Abdullah GÖKPINAR 12-23-2015, Saat: 01:49 PM   
#30
bresse ilk tercihim olur...ama rıw horoz da fena değil...
Ara
Cevapla


en lezzetli hayvan eti? Konusu Araçları
Direk Link
HTML Link
BBCode Link
Paylaş


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kümeslerin en zekisi kaz Leyla ALTUN 1 1,548 02-02-2014, Saat: 11:24 AM
Son Yorum: Mustafa SARPKAYA
  Az tükettiğimiz sağlığa en faydalı 11 gıdayı Ahmet BULUT 0 1,977 01-16-2013, Saat: 04:08 PM
Son Yorum: Ahmet BULUT

Hızlı Menü: